HH-leden

Om färjor med fokus på fartyg och trafik.

/jes
Inlägg: 13
Blev medlem: sön 24 mar 2019, 08:02
Ort: Lidingö
Medlemsnamn hos Landgången: /jes
Har Tackats: 7 gånger

HH-leden

Inlägg av /jes »

På Aurora kan man boka bord i restaurangen som verkar köra på som vanligt. Tura kan man väl göra på alla färjor och har Systembolaget stängt kan man handla ombord när man nu inte kan göra inköp i Helsingör vilket i sig har blivit relativt sett dyrt när danska kronan står i 1:50.
Business as usual, inte riktigt men nästan. Nödtidtabell kallar man det:

https://www.forsea.se/globalassets/bloc ... se-1.0.pdf


NT-T2
Inlägg: 53
Blev medlem: fre 19 apr 2019, 15:27
Medlemsnamn hos Landgången: NT-T2
Har tackat: 1 gång
Har Tackats: 19 gånger

Re: HH-leden

Inlägg av NT-T2 »

Det är en väldig skillnad mot t.ex BC Ferries där Pacific Buffet är stängd och restauranger i hela regionen har explicita order om att enbart erbjuda take-away.

När det gäller priser måste jag för egen del säga att oavsett valutakurser föredrar jag att köpa ölen i en supermarket som Fötex eller Kvickly framför att besöka "bolaget" (jag är inget fan av en butikskedja som kör med anti-reklam och försöker motargumentera normala koncept inom retail, t.ex kundklubbar och rabatter).

Det finns även en annan aspekt på valutakurserna: Justeringar av priset baserat på detta ihop med revenue management (man prissätter medvetet varan högre i land A jämfört med land B) gör att frågan huruvida det är "billigare" eller "dyrare" mer komplex. Jag skulle alltså inte skriva under på någon sorts generell "regel" om att det är "dyrt" i Danmark utan det beror helt och hållet på produkt och butik.

Jag måste även erkäna att jag överlag gillar danska livsmedelsbutiker över de svenska och då talar jag om inredning, miljö, sortiment och presentation som är utmärkt i såväl Bilka (OneStop Örestad) som Fötex. Även danska specialistbutiker för bl.a. kött och ost är utmärkta. Jag föredrar tveklöst att handla i Bilka över ICA Maxi.

Skriv svar