frakt av apelsinjos

Alla typer av lastfartyg.

rederiet
Inlägg: 164
Blev medlem: mån 18 mar 2019, 12:21
Har Tackats: 27 gånger

frakt av apelsinjos

Inlägg av rederiet »

Wisby Tankers har köpt två fartyg som ska byggas om för frakt av apelsinjos . Är de vanligt att man fraktar detta med båt .

Jimmy


Zac 66
Inlägg: 38
Blev medlem: mån 13 maj 2019, 08:57
Har Tackats: 26 gånger

Re: frakt av apelsinjos

Inlägg av Zac 66 »

Intressant! Är inte helt uppdaterad angående tankers för fruktjuice men det lär finnas omkring 10 sådana tankers i världen. Grupo Fischer i Brasilien där mycket av juicen kommer ifrån var tidigt ute och byggde juice tankers. I Schweiz finns Atlanship, Lausanne specialiserade på tankers för fruktjuice.

Användarvisningsbild

Holger
Webbplatsadministratör
Inlägg: 215
Blev medlem: tis 12 mar 2019, 07:22
Har tackat: 88 gånger
Har Tackats: 50 gånger
Kontakt:

Re: frakt av apelsinjos

Inlägg av Holger »

Vad är det för särskilda krav på dessa?


Henke H
Inlägg: 40
Blev medlem: fre 15 mar 2019, 00:33
Har tackat: 4 gånger
Har Tackats: 10 gånger

Re: frakt av apelsinjos

Inlägg av Henke H »

Juicen ar en kylvara sa tankarna maste vara kylda.
Farsk juice skeppas vid en temperatur av -1 grad medans koncentrerad juice kyls till -10 grader.
Sedan maste ju all fran tankar till lastutrustning halla livsmedelskvalitet vilket betyder specialgummi i packningar, speciellt smorjmedel och sa vidare.


Tjärv1
Inlägg: 137
Blev medlem: tor 28 mar 2019, 10:57
Ort: Stockholm/Roslagen
Har tackat: 33 gånger
Har Tackats: 60 gånger

Re: frakt av apelsinjos

Inlägg av Tjärv1 »

Måste finnas en del att tjäna på att frakta färdig juice eller koncentrat i bulk jämfört med hela apelsiner på ett fartyg. Tror dock många föredrar färskpressad juice framför juice från koncentrat.

Dagens livsmedelsproduktion blir dock mer och mer global vilket kan tala för storskaliga transporter i bulk och paketering av samma juice i förpackningar med varumärken som sålts till höger och vänster. Själv försöker jag titta mer på ursprung till mat och produkter jag köper för att motverka lönedumpning och onödiga transporter och utförsäljning av traditionella varumärken med lokal förankring. Skånemejerier med Bravo juice känns vad jag erfarit mest rätt då det gäller apelsinjuice även i Stockholmsområdet. Även om jag vanligtvis avskyr att se skånemejerier upprepa samma dussintal olika smak-alternativ på samma mejeriprodukt som de andra varumärkena säljer. Bara en sån sak som att Bollnäsfil idag tillverkas i Älvsjö utanför Stockholm upplever jag som stötande då traditioner och recept på produkten hör hemma i Bollnäs och ingen annanstans.

Skriv svar