eMarine hjälper Wasaline spara

Om färjor med fokus på fartyg och trafik.

eldani
Inlägg: 7
Blev medlem: tis 30 jun 2020, 18:54

eMarine hjälper Wasaline spara

Inlägg av eldani »

eMarine Engineering som har kontor bland annat i Mariehamn har installerat ett egenkonstruerat och världsunikt batterisystem ombord på M/S Wasa Express som går för Wasaline mellan Vasa och Umeå. Projektet gör bland annat att rederiet sparar 25 ton bränsle, varje månad.

https://www.sjofart.ax/nyheter/emarine- ... line-spara

Det här var en bra lösning och bra för miljön och en bra sak som Wasaline har gjord.

M.H
Inlägg: 258
Blev medlem: tor 28 mar 2019, 17:01
Medlemsnamn hos Landgången: MH

Re: eMarine hjälper Wasaline spara

Inlägg av M.H »

Wasa Express blir väl med detta och andra uppgraderingar mer attraktiv på andrahandsmarknaden. Hon ska väl säljas eller funderar man på Sundsvall-Vasa?

Emil G
Inlägg: 125
Blev medlem: fre 15 mar 2019, 15:46

Re: eMarine hjälper Wasaline spara

Inlägg av Emil G »

M.H skrev: fre 16 okt 2020, 04:28 Wasa Express blir väl med detta och andra uppgraderingar mer attraktiv på andrahandsmarknaden. Hon ska väl säljas eller funderar man på Sundsvall-Vasa?
Vasa-Sundsvall hade så klart varit kul men frågan är om underlaget räcker för två linjer. Läste någon utredning som gjordes i början-mitten av 00-talet av Landstinget i Västernorrland och åtminstone då fanns fraktkunderna och underlag för mycket begränsad passagerartrafik på helårsbasis. Dock kollade man på trafik till Kaskö i det läget. Kaskö har vissa fördelar gentemot Vasa, bland annat saknas Vasas skärgård och färdvägen blir kortare, nackdelen är att du hamnar i Kaskö istället för Vasa.

Sen är väl ett annat problem att det saknas en lämplig hamn i Sundsvall, när RG körde till Sundsvall kunde man fortfarande använda inre hamnen något som inte går längre dels på grund av en bro, nybyggnation längs kajerna och sen tror jag inte Sundsvall vill ha in trafiken i centrum igen.

Fagerholm
Inlägg: 158
Blev medlem: tor 14 mar 2019, 17:43

Re: eMarine hjälper Wasaline spara

Inlägg av Fagerholm »

Om man får drömma lite fritt så hade jag gärna sett en linje mellan Sundsvall och Vasa som man hade tidigare när det fanns möjlighet att ha en dag i land. Lite liknande som en Helsingforskryssning.
Skriv svar