Viking Cinderella röd igen?

Om färjor med fokus på fartyg och trafik.

Tony Tiger!
Inlägg: 75
Blev medlem: tor 14 mar 2019, 08:15
Har Tackats: 4 gånger

Re: Viking Cinderella röd igen?

Inlägg av Tony Tiger! »

Fast tror nog att syster fartyg har sina fördelar. säskilt när det kommer till saker som service och underhåll mm. Kolla på silltallrik som bygger om sina fartyg efter i princip samma koncept ombord så att passagerarna skall känna igen sig oavestt fartyg.
Lite som RCCL åkte nyligne med mitt tionde fartyg hos dem och man känner igen konceptet från fartyg till fartyg med små variationer så klart/TT


MANavy
Inlägg: 6
Blev medlem: lör 08 jun 2019, 20:11
Har Tackats: 2 gånger

Re: Viking Cinderella röd igen?

Inlägg av MANavy »

Hoppas på att Cinderella sätts in på Helsingfors istället för Mariella när Glory levereras. Amorella kan ersätta Rosella Kapellskär-Mariehamn. ”Kryssningsfartyg” överflödigt.


Fyrtornet
Inlägg: 111
Blev medlem: sön 24 mar 2019, 18:26
Har tackat: 20 gånger
Har Tackats: 55 gånger

Re: Viking Cinderella röd igen?

Inlägg av Fyrtornet »

Cinderella var en mysig båt när jag åkte med henne 1993, hon kändes lyxig då i originalutförande. Föredrar den stilen framför det avskalade och sterila som annars är på modet idag.

På tal om systerfartyg så hade väl TT-Lines NILS HOLGERSSON och PETER PAN av årgång 1986 väldigt olika inredning även om skroven i övrigt var identiska?


NT-T2
Inlägg: 56
Blev medlem: fre 19 apr 2019, 15:27
Medlemsnamn hos Landgången: NT-T2
Har tackat: 1 gång
Har Tackats: 23 gånger

Re: Viking Cinderella röd igen?

Inlägg av NT-T2 »

Nils Holgersson/Peter Pan var ju definitivt systrar och med samma layout och planering men med olika teman på dekorationerna. Har åkt båda och det kändes som en och samma färja fast med olika teman.

Då var Tycho Brahe och Aurora däremot radikalt annorlunda i sina originalutföranden.

Avskalade och sterila inredningar är inte min melodi heller, jag har t.ex blivit totalt avskräckt från DFDS Oslofärjor efter att ha sett vad rederiet gjort med Pearl Seaways.


Marre
Inlägg: 47
Blev medlem: ons 13 mar 2019, 20:43
Har Tackats: 20 gånger

Re: Viking Cinderella röd igen?

Inlägg av Marre »

NH och PP hade som du skrivs ganska stor skillnad i inredningen.
Svenskflaggade NH hade tex à ls carte-restaurangen i gustaviansk stil med "stilmöbler".PP var mer tysk i sin interiör med betydligt möbler som inte fick en att tänka på lyx på samma sätt.
Generationen NH/PP innan (74-75) var däremot mer identiska, lite skillnader i möbeltygerna i stort sätt.
Sen blir det ju inte kul heller om systerfartygen är för lika. Limhamn-Dragör-färjorna Hamlet och Ofelia fick man i princip läsa på namnskylten för att se vilken som var vilken.

/ Marre


NT-T2
Inlägg: 56
Blev medlem: fre 19 apr 2019, 15:27
Medlemsnamn hos Landgången: NT-T2
Har tackat: 1 gång
Har Tackats: 23 gånger

Re: Viking Cinderella röd igen?

Inlägg av NT-T2 »

Jag skulle säga att TT-Line körde hårt med namntema på dessa färjor - den ena skulle ju representera Sverige och Nils Holgersson med svensk stil, temamässigt korrekt konst, Café Akka med gås på dörrarna etc medan Peter Pan hölls i en stil anpassad till det temat med anpassad konst i trapphusen o.s.v.

Däremot uppfattade jag inte skillnaderna mellan de två (PP86/NH87) som skillnaden mellan t.ex Tycho Brahe och Aurora utan mer tema-anpassning.

Skriv svar